Er bestaan geen lastige kinderen, alleen het gedrag is lastig

Ik ben al meer dan 25 jaar met opvoeden bezig. Professioneel, maar ook als moeder van 3 zonen. In het verleden werkte ik in een orthopedagogische instelling als pedagoog, coach en trainer. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als opvoedcoach in mijn eigen praktijk.

De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld als energetisch en systeemcoach. Het heeft me geleerd te luisteren naar mijn lichaam, mijn intuïtie te volgen en emoties te omarmen. Ik ervaar zelf veel meer rust, vertrouwen en vrijheid. Deze kennis en kunde zet ik in om ouders meer innerlijke rust en balans te helpen vinden. Ik maak ook gebruik van familieopstellingen, waarmee we onbewust vastzittende patronen kunnen doorbreken en ouders meer regie ervaren in eigen leven en die van hun kinderen.

Mijn kinderen zijn inmiddels het huis uit. Ik ben dus niet meer belast met de opvoeding, maar merk dat deze fase in het ouderschap ook weer nieuwe inzichten en andere vaardigheden van mij vragen. Zo biedt iedere nieuwe fase in de ontwikkeling van het kind zowel het kind als de ouder de kans om persoonlijk te groeien.

Inmiddels heb ik al vele ouders mogen helpen die worstelen met de opvoeding van hun kind(eren). Zij hebben het vertrouwen in zichzelf als ouder teruggevonden. Ze kunnen oprecht weer genieten van hun speciale band. Ze zijn hun kind en zichzelf beter gaan begrijpen en kunnen daardoor beter aansluiten bij de behoeften van hun kind. Problemen en zorgen maken plaats voor rust, vertrouwen en plezier in het gezin.

Ervaringen van anderen

Oei, hoe groei je met pubers?

Twee jaar geleden kwamen wij bij Esther terecht. Ik ben een werkende moeder, heb twee zoons en we hebben een samengesteld gezin in de weekenden. Dit is tot de middelbare school prima gegaan, maar vanaf de puberleeftijd liepen we wat vast met elkaar. We hadden regelmatig escalaties en ik werd onzeker hiervan en van de keuzes die ik moest maken. De jongens tastten de grens af en gingen er regelmatig overheen. Wat zijn dat de juiste keuzes en waarom bracht het mij zo uit balans? Deze hulpvraag hebben we bij Esther neergelegd met als doel om het gezamenlijk fijner in huis te hebben.
Ik heb zelf de meeste gesprekken met Esther gevoerd en Esther vroeg in de gesprekken door naar dieper gelegen gevoelens die bij opvoeden loskomen.
Ook hebben we gezamenlijke gezinsgesprekken gehad om elkaar beter te begrijpen en doordat Esther het gesprek leidde was er ruimte voor iedereen.
Wat ik het meeneem uit de gesprekken is het hebben van vertrouwen in mijn zoons en dit ook naar hen uitstralen. Dit betekent op de juiste momenten loslaten. Het warme nest is er altijd om op terug te vallen en fouten maken mag je, leer ervan! Dit stralen we nu uit naar de jongens.
We hebben het allen als prettig ervaren en het voelde heel vertrouwd. Esther geeft fijne tips mee en doordat het traject langer duurde kon ik tussentijds genoeg de tijd nemen om iets te doen met de tips en daarna te evalueren.
We hebben hard moeten werken, maar Esther heeft ons hier top doorheen geholpen!

Sonja

moeder van 2 zonen van 15 en 13 jaar

Door een andere bril

Ik moet eigenlijk zeggen dat het heel goed gaat. Wij proberen onze zoon wat meer door een andere bril te zien, en ik merk vooral ook dat dat bij hem meer ruimte geeft, hij zit beduidend lekkerder in zijn vel. Dit uit zich ook op heel hele fijne manier, hij lacht meer, is niet meer zo vaak boos en ik ben alleen nog maar weer meer van hem gaan houden ;).

Wij als ouders hebben duidelijke handvatten gekregen waar we mee vooruit kunnen en daar vaart onze lieve boef ook goed op. Ik wil je bedanken voor alle wijsheid, voor alle troostende woorden en vooral voor de erkenning. Heeft ons enorm goed gedaan. Ik ben heel enthousiast over je en ik vertel ook tegen mensen dat ik vind dat als je jou niet gesproken hebt je eigenlijk heel wat mist. Bedankt.

Sanne en Ron

ouders van zoon van 8 jaar met lastig gedrag

Van hele grote waarde

Esther is voor ons van hele grote waarde geweest. We hadden meteen al een klik met elkaar. Haar inzichten, tips, complimenten hebben bijgedragen aan een hele positieve verandering/verbetering in ons huis. Zij liet ons zien hoe wij, door zaken op een andere manier te benaderen, onze dochter konden helpen. Ik ben trots op het resultaat dat wij als gezin bereikt hebben. En ik weet; we hebben het zelf moeten doen, maar zonder de hulp van Esther was het ons niet gelukt.

Jolanda en Ronnie

ouders van een 11-jarige dochter met verlatingsangst en weinig zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Onze opvoeding verliep moeizaam, we waren het vaak niet met elkaar eens, er was veel strijd in huis. We hebben handvatten gekregen en kunnen nu beter relativeren. We staan veel zekerder en rustiger in de opvoeding. Met name de observatie heeft ons veel zelfvertrouwen opgeleverd. De begeleiding van Esther was prettig en flexibel, alles ging in overleg. Esther heeft ons zelfvertrouwen gegeven. Ze is lekker nuchter en liet ons de humor van de situatie inzien.

Tessa en Michel

ouders van een dochter van 4 en zoon van 3 jaar

Succes gegarandeerd

Esther heb ik een aantal jaar geleden leren kennen als een vrouw met een missie. Een missie voor ouders met opvoedvragen. Als professioneel collega en collega-moeder bewonder ik haar missie. Esther wil vernieuwend werken, preventief. Zorgen dat de ontwikkeling van kinderen niet stagneert en de harmonie in het gezin gewaarborgd blijft. Hoe mooi is dat!

Als collega kan ik de volgende kenmerken van Esther opnoemen: spontaan, gefocust op resultaat, doorzetter, optimistisch, hartelijk, betrokken, vol van passie en vakkennis.

Een goede combinatie die veel gezinnen op ‘het spoor’ zal houden en waarbij veel problemen of escalaties kunnen worden voorkomen. Ik wens Esther veel succes toe met haar missie en dat ze maar veel gezinnen mag helpen met opvoedvragen. Succes gegarandeerd!

Myranda

collega coach en moeder van 2 kinderen met autisme

Enorm geholpen

Met een puberende zoon met een lichamelijke beperking en een pre-puberende dochter, waren er soms spanningen binnen het gezin. Door enkele individuele gesprekken met Esther, kregen mijn vriend en ik de juiste ’tools’ in handen om de sfeer in huis weer aangenaam te maken. Voornamelijk bewustwording van communicatie en gedrag waren onderwerpen van deze gesprekken. Esther heeft ons met eenvoudige praktische tips enorm geholpen!

Claudia

zoon van 15 jaar en dochter van 11 jaar

Positieve ervaringen

Esther is een vlotte, super enthousiaste vrouw, die haar vak verstaat, en adviezen geeft waar je iets mee kunt!! Alleen maar positieve ervaringen opgedaan, en heel erg goed geholpen… Succes Esther en heel veel groeten!

Diana

moeder van een zoon van 13 jaar met angsten

Wat normaal is

De vraag was wat onze kinderen nodig hebben voor een optimale ontwikkeling. Ook wilden we weten hoe we moesten omgaan met hun ruzies en welk gedrag valt onder de noemer “normaal” en wat niet. In een paar gesprekken en een observatie hebben we beter zicht gekregen op wat normaal is en wat niet. Hierdoor kunnen we sommige zaken in ons gezin nu beter accepteren en dat zorgt voor meer ontspanning. We zijn op een andere manier met onze kinderen gaan communiceren, waardoor het contact met hen verbeterd is. Je merkt in het contact met Esther dat ze een hoop praktijkervaring heeft. Dit uit zich in bruikbare adviezen waar je mee uit de voeten kan en een scherp oog voor de situatie.

Bart en Tessa

ouders van 3 zonen tussen 3 en 11 jaar, waarvan 2 kinderen gediagnosticeerd met A(D)HD

Vertrouwen in resultaat

Esther wist heel goed tot de kern van de problemen door te dringen. Daarbij nodigde ze op een prettige wijze uit om te praten, al doende kwamen we tot inzichten die misschien wel latent aanwezig waren, maar die duidelijk werden verhelderd. We hebben concrete en haalbare afspraken kunnen maken over hoe met onze zoon om te gaan. We hebben er alle vertrouwen in dat deze afspraken tot resultaat zullen leiden!

Geertjan en Marianne

ouders van een puberzoon van 14 jaar

Menu