Welkom op de website van Esther Pastoor Coaching en Training.

Esther Pastoor helpt ouders die worstelen met de opvoeding van hun kind(eren), zodat ze met meer zelfvertrouwen en plezier zich kunnen wijden aan hun taak als ouder.

Uit onderzoek blijkt dat 43% van de ouders die behoefte hebben aan steun bij de opvoeding, deze niet of onvoldoende vinden in de eigen sociale kring. Ouders hebben vooral vragen over het gedrag van het kind en dan met name moeilijk en ongehoorzaam gedrag. (Bron: Rapport kennis over opvoeden; Trimbos instituut Utrecht 2009)

Opvoeden is niet gemakkelijk. De verschillende ontwikkelingsfasen van een kind zorgen voortdurend voor verandering binnen het gezin. Denk bijvoorbeeld maar aan de kleuter die voor het eerst naar school gaat of het kind wat begint te puberen. Maar ook de interactie tussen broertjes en zusjes en ouders onderling zorgen voor beweging binnen het gezin. De invloed van je eigen opvoeding speelt ook een grote rol, zelfs meer als je vaak zou willen. Soms zijn er dan ook nog specifieke zorgen of is er sprake van moeilijk gedrag.

Een voorbeeld uit de praktijk: Ouders melden zich aan bij mijn praktijk met de vraag hoe ze om moeten gaan met het lastige gedrag van hun zoon. Hun zoon is erg dominant en als hij zijn zin niet krijgt wordt hij heel erg boos. Hun dochtertje neemt dit gedrag nu ook al over en ouders voelen zich machteloos. Ze hebben al veel geprobeerd, maar de conflicten nemen alleen maar toe.

Stiekem hopen ouders op pasklare oplossingen of een specifieke handleiding als ze mij een hulpvraag stellen. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen karakter en dat maakt dat iedere opvoedsituatie dus ook anders is. Als ik dat uitleg aan ouders, dan begrijpen ze direct dat er meer nodig is dan alleen wat handige opvoedtips.

Opvoeden= leren. En bij leren hoort dingen uitproberen en fouten maken. Dit geldt niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouder. Opvoeden is een zoektocht naar wat jouw kind van je vraagt of nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Maar het is ook een zoektocht naar jezelf. Je wordt geconfronteerd met je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden in iedere nieuwe fase in de opvoeding. Vaak lukt dit je op eigen kracht, soms heb je een steuntje in de rug nodig.

Ik begeleid ouders bij de opvoeding. In het voorbeeld uit de praktijk van hierboven onderzoek ik met ouders de interactie binnen het gezin. Ze krijgen inzicht op welke momenten er conflicten ontstaan en leren te reflecteren op hun eigen gedrag. Ze gaan begrijpen dat hun zoon de leiding neemt op momenten dat zij als ouders dat niet doen. Met behulp van een paar concrete handvatten leren ze hoe ze meer regie kunnen nemen. Het effect is meteen zichtbaar. Beide kinderen reageren rustiger, er zijn minder conflicten in het gezin. Er komt meer ruimte voor plezier in het gezin, waardoor de onderlinge band sterk verbetert.

 • Ben jij een ouder? En worstel jij ook met de opvoeding van je kind of kinderen?
   
 • Verlang je naar rust in je gezin?
   
 • Wil je dat de sfeer in het gezin verbetert en de onderlinge relaties zich versterken?
   
 • Wil je weten wat je het beste kunt doen in verschillende opvoedsituaties?
   
 • En wil je meer vertrouwen krijgen in je rol als opvoeder?

Dan kan ik je helpen!

Je kunt mij vrijblijvend bellen op 06-41133143 of mailen naar info@estherpastoor.nl.

------------------------------------------------------------------

Lees nu mijn nieuwste artikel:

Ticket to the tropics

Ik wens je een mooie zomer met veel rust en ontspanning toe!
Mijn praktijk is gesloten van 16 juli tot 13 augustus.

------------------------------------------------------------------

Privacybeleid:
Esther Pastoor Coaching en Training hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacybeleid wil ik heldere en transparante informatie geven over hoe omgegaan wordt met persoonsgegevens. Ik doe er alles aan om uw privacy te waarborgen en ga daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Esther Pastoor Coaching en Training houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.